vineri, 15 aprilie 2011

Despre crini si alte flori politice (2)

Măsura dublă!

Hoţii sunt răi cât timp nu suntem noi hoţii!

Cam asta ne oferă Opoziţia care, după toate probabilităţile, va prelua Puterea peste aproximativ un an. Ni se spune zilnic că Băsescu şi trupa lui pedelistă sunt de căcat. Acesta este singurul argument pentru care noi, prostimea, ar trebui să îi votăm pe ei.
Şi să ajung totuşi la marea speranţă a politicii româneşti, Crin Antonescu. Zilele acestea, ziarul Adevărul a făcut o anchetă. Cam orice persoană care urmăreşte cât de cât viaţa politică românească, a auzit sau chiar ştie despre faptul că marele om politic le cam chiuleşte de la Parlament. Prin urmare, jurnaliştii de la Adevărul au urmărit o zi de muncă din viaţa acestuia. Articolul poate fi citit aici: http://www.adevarul.ro/actualitate/politica/O_zi_de_munca_din_viata_lui_Crin_0_462554340.html

Şi acum să analizez scurt: ziariştii au făcut o anchetă, cam asta este meseria lor de când s-a inventat profesiunea în cauză. Şi astăzi iese Crin la atac că, vezi doamne, l-au urmărit şi că există o campanie împotriva dânsului şi că el nu le este ălora dator cu explicaţii. Păi băi pulifrici, dar Băsescu nu tot asta se plânge toată ziua că mogulii de presă îl înjură de mamă? Păi cum demonstrezi tu că eşti mai bun ca el? Adică voi aveţi voie să îl spurcaţi, pe bună dreptate, iar dacă cineva vă spurcă pe voi e nasol? Şi legat de explicaţii, escroc cu şcoală ce eşti, poate unii cititor ai ziarului te-au votat!
Şi eu l-am votat pe Crin când a fost cazul, am spus şi de ce pe acest blog. Ne vorbea despre România bunului simţ... Ăsta nu e bun simţ.
Cine crede că aici îl susţin pe Băsescu şi gaşca lui, să ia la cunoştiinţă că Marinarul nu va mai candida şi să se concentreze pe ce va vota data viitoare. Să se uite că această aşa zisă Opoziţie de fapt a făcut de fiecare data rocada cu această aşa zisă Putere, au fost TOŢI acolo şi au contribuit din plin cu toată nepriceperea şi nemernicia lor la starea în care suntem acum.
Apropo, îşi aduce cineva aminte că acest Crin a fost 3 ani de zile ministru, între 1997 -2000, în 3 guverne diferite? Şi ce căcat a făcut pentru tineretul şi sportul patriei? Era chiar perioada în care existau aşa de multe condiţii de pregătire în ţară încât fotbaliştii care atunci erau juniori azi sunt pe penultimul loc într-o grupă cu Bosnia, Albania şi Belarus... Nu că dau vina pe el, dar are gura cam mare pentru puţinul pe care l-a făcut. Dar vorbeşte frumos, mai frumos decât Băsescu şi Iliescu...ceea ce îl face un potenţial escroc. Un fel de Obama alb şi pletos, care a tot promis şi a tot făcut rahat pe băţ. E vorbăraie cât de cât elevată ce face el, dar la o privire mai atentă...hai să fim serioşi!
Închei cu ce am tot spus pe aici: fraţilor, nu mai votaţi oameni care au mai fost şi care şi-au demonstrat nepriceperea, prostia, incompetenţa, rea-voinţa şi aşa mai departe, hai lăsaţi-o naibii!


vineri, 1 aprilie 2011

Ce fel de neam?



Ce fel de neam a acela care trebuie tras de mânecă pentru a i se atrage atenţia că, acum câţiva ani, nişte compatrioţi civili au fost masacraţi?
Să fie un neam dezinformat? Indolent? Umilit şi obidit? Prost sau doar victimă a multor ani de ocupaţie? Contează prea puţin.

Ideea e că acum 70 de ani, pe 1 aprilie, ca urmare a urmare a evenimentelor pe plan european de la acea vreme, o parte dintre locuitorii de atunci ai României se găseau brusc în afara graniţelor ţării, sub ocupaţie străină. Astfel, o parte din ei, undeva în jurul a 3000 de locuitori ai satelor Suceveni, Carapciu, Patrauţii de Sus/Jos şi alte câteva, s-au încolonat şi au pornit spre noua graniţă a României, situată la puţini kilometri distanţă. Cine este interesat, nu are decât să caute, informaţia este liberă astăzi. Scurt: în perimetrul localităţii Fântâna Albă aceştia au fost atacaţi de trupele ruseşti şi împuşcaţi. Nu are sens aici să povestec cum că aceştia purtau în fruntea coloanei un steag alb, era o procesiune aproape bisericească, cu preoţi, icoane, femei, copii, bătrâni, cei care au fugit au fost urmăriţi de cavalerie şi tăiaţi cu săbiile şi aşa mai departe. Dar dacă eram evrei probabil aveam măcar un premiu Oscar pentru povestea asta...

Localiăţile amintite astăzi nu mai fac parte din România. Majorităţii românilor oricum nu sunt interesaţi de acest aspect, ce îi pasă unui bănăţean, să zicem, dacă un "sat de moldoveni" azi mai este sau nu parte a ţării. Azi problemele noastre sunt hrana, permanent ne este frică să nu murim de foame, îmbulzindu-ne la cozi la promoţii, ne uităm la animaţii stupide pe youtube, ne hăhăim la glume inspirate din jocuri pe calculator. Şi asta doar pentru că a trecut timpul. Şi noi nu avem timp să ne aducem aminte. Şi cum zicea cineva...cine uită, nu merită!
E greu de demonstrat ştiinţific faptul că starea de căcat în care se află o ţară la momentul de faţă se datorează (şi) ignorării propriei istorii.
Am cunoscut acum vreo 2 săptămâni un tânăr cercetător ucrainean în Germania. La o vodka, i-am spus că am nişte prieteni în Ucraina, la Cernăuţi(actualmente Cernivtsi). A ridicat din umeri, pentru că numele localităţii nu îi spunea nimic..Poate Bucovina şi Fântâna Albă nici nu există, poate e doar o glumă de 1 aprilie!