Observ cu o oarecare amărăciune că poporul e fie plictisit, fie dezinteresat de hoția imensă pe care trimișii din Parlament se pregătesc să i-o administreze. Personal sunt oarecum uimit că UE acceptă ca o țară membră să poată organiza pseudoalegeri cum ni se pregătesc nouă la locale (vot într-un singur tur plus multe alte surprize) sau ca un Parlament să îi poată face scăpați pe colegii prinși cu lăbuțele în borcanul cu miere...
În schimb, constat cu aceeași mâhnire că Biserica ocupă un loc din ce în ce mai vocal în spațiul public. Cât scandal și urlete conspiraționiste! Masoneria, ovreii, fascismul mondial, Noua Ordine Mondială - toți au încercat să ne transforme copiii în sataniști homosexuali, privându-i de ora de religie în școli. De curând, comunitatea tradiționalistă și preoțimea preafericită s-a sesizat într-un nou caz de atac civilizațional la adresa humusului național creștin, oprind caricaturizarea mișelească a Sfântului Gheorghe. Pesemne, Dumnezeu e român. Și dac! Mai frumos le spune Vlad Petreanu, aici: Închiziția ortodoxa mai face o victimă.
Orice, numai să nu punem mâna pe mătură! Doamne ajută!
Două măsuri care nu se vor aplica niciodată, nici măcar parțial.
Sursa: greendiary.com
Despre morții de pe șoselele patriei am mai scris și se vorbește practic permanent, de fiecare dată când încep știrile... Propunerea mea, pe care mulți o vor considera fascistoidă: interzicerea depășirilor pe orice drum național pe timp de, să zicem, 5 ani (aștept înjurăturile de rigoare, românul s-a născut șofer).
Despre defrișarea pădurilor patriei s-a mai vorbit iar în ultima vreme un nou scandal ține prima pagină. Gurile rele și foarte rele vorbesc chiar despre o implicare a Wernerului proaspăt ales la Cotroceni.Propunerea mea, la fel de urâtă ca și anterioara: interzicerea tăierilor de copaci în orice pădure a patriei pe timp de, să zicem, 5 ani.
Cinci ani, în care să ajungem mai tarziu (yeah, right!) din orașul A în orașul B, cinci ani în care să plângem după locurile de muncă din industria forestrieră (azi sunt pus pe glume). Merită țara asta să sacrificăm 5 ani pentru ea? Normal că nu merită, noi nu avem răbdare nici cu țara nici cu noi înșine, avem răbdare doar cu politicienii, în cicluri de câte 4-5 ani ;)
Desigur, două astfel de măsuri nu ar pica pur și simplu din cer, ele ar trebui pregătite din timp iar eventualele efecte nedorite contrate pe cât posibil. Voi enumera la întamplare câteva aspecte pozitive, de va fi cândva să fie:
- evident mai puține accidente, implicit, deși cinic, cheltuieli mai puține pentru sistemul de sănătate și câștiguri mai mari pentru companiile de asigurări. Viața nu o mai pun aici în calcul, pentru că dacă românii ar iubi-o, s-ar comporta altfel pe șosele...
- stimularea industiei materialelor plastice, dat fiind că va trebui să înlocuim cu ceva mobila aia din lemn masiv sau furnirurile pe care oricum le rupeam în mai puțin de 5 ani de folosință. Implicit locuri de muncă, investiții și alte mofturi. Ați fi surprinși căt de vastă este această ”plastics industry”, puteți să îl întrebați pe gugăl. Desigur, noi suntem niște naturaliști, nu acceptăm toate plăsticăraiele, la fel cum nu am auzit prea mulți iubitori de schi să verse o țuică fiartă în memoria copacilor căzuți ca se poată ei da cu placa sau punga...
- alte mofturi cu aer curat, păduri virgine, risc scăzut de inundații, potențiale vieți și proprietăți salvate și alte chestiuni care țin de un anumit grad de civilizație și calitate a vieții.
- câteva locuri de muncă sacrificate din industria forestieră vor putea fi salvate, având în vedere că pădurile trebuiesc întreținute, proprietarii de păduri ar cam trebui să cotizeze, statul ar trebui să cam subvenționeze netăierea respectivă, poate să reducă un pic mafia certificatelor de emisii de carbon pentru a putea profita și mai bine de pe urma infuziei de aer curat și așa mai departe.
Ar fi naiv să spun că nu ar fi măsuri complicate. Dar ar fi un experiment pe o durată chiar foarte scurtă, pe care poate ar merita să îl încercăm. Pariul meu e că, după 5 ani, numărul victimelor de pe șosele s-ar micșora considerabil, mafia pădurilor ar căuta și poate chiar găsi noi moduri de a fenta legea, dar ritmul pierderii suprafețelor împădurite ar scade. Iar pe lângă cei 5 ani de răbdare ar mai fi nevoie de niște bănuți. De unde bănuți? Ei bine, mai plătiți o taxă și mergeți la o poveste cu alesul vostru din Parlament ;)