luni, 21 februarie 2011

Ştirea zilei: muie Băsescu. Murim de foame!


Închipuiţi-vă că Revoluţia din 1989 ar fi avut loc fără ca nimeni din afara ţării să fi luat la cunoştiinţă evenimentul şi desfăşurarea...

În altă ordine de idei: plecat fiind din ţară pentru o perioadă mai lungă, încerc să mă păstrez informat (nu ştiu şi nu vreau să răspund de ce) despre ce se întâmplă în spaţiul carpato-danubiano-pontic. Mediul principal este internet-ul - agenţii de presă, ziare în versiune online, televiziuni live-streaming etc. Deşi consider cu neghiobie că România este buricul pământului, nu neg că mă interesează aproape la fel de mult şi ce se întâmplă în lume. Enough about me...
Constat cu mirare că în România nu se întâmplă nimic. Constat că există oameni cu pretenţii de jurnalişti, unii chiar bine văzuţi, care habar nu au ce este o ştire. Avem televiziuni de ştiri care de fapt sunt televiziuni de talk-show, cu mici întreruperi pentru ştiri sumare. Că avem un preşedinte de căcat nu este o ştire! Chiar dacă o fi adevărat. Şi nu orice ştire trebuie redusă la Preşedinte. Este arestat un vameş? Băsescu! Se scumpeste pita? Băsescu! Este arestat un ţigan? Băsescu! Este sărăcie? Băsescu, of course! De aici eu deduc că înainte de Băsescu nu exista nimic rău în ţara asta, prin urmare singura ştire demnă de difuzat este tragedia naţională Băsescu. Dar înainte ce era? Eu ţin minte că eram o ţară la fel de prost funcţionlă, săracă şi coruptă. Şi erau la putere oameni care acum urlă în presă că Băsescu e de căcat. Şi atunci de ce au mâncat căcat timp de 20 de ani? Nu pot avea încredere în cineva care îmi spune că astăzi este rău, când la fel de rău era şi când ţinea el frâiele. Românii uită că a existat un FSN din care au făcut parte atât băsescienii de astăzi cât şi antibăsescienii vehemenţi.

Dar despre mizeria din politică şi mass-media altă dată. Acum altceva mă deranjează. De ceva vreme se face că are loc un fel de revoluţie în ţările musulmane. Cad dictatori care au stat la putere mai mult timp decât Ceauşescu. Şi cad în direct, live! Şi te uiţi pe un portal românesc de ştiri sau la o televiziune de ştiri, că eşti român şi vrei o interpretare românească a evenimentului. Şi ce vezi? Băsescu!


4 comentarii:

vlad spunea...

dupa parerea mea este o reactie normala.asa sunt romanii (si nu numai).este mult mai usor sa dai vina pe cineva si basescu este la indemana.exemplu:soselele sunt pline de gropi cine e de vina?firma care a executat lucrarile ....nu ...trebuie gasit un bau bau raspunzator pt toate.este obiceiul prost de a arunca raspunderea pe altcineva.pana nu o sa se inteleaga ca fiecare trebuie sa isi vada de treaba lui si sa o faca cat se poate de bine vom bate pasul pe loc si ne vom manji reciproc cu rahat.pana nu invatam sa ne asumam o greseala si sa facem ceva sa o schimbam putem sa scriem giga de commenturi pe forumuri si etc.

Lecteriţa spunea...

aoleu! ai zis muie? eu credeam ca tu ai un blog literar!!!
pai de ce crezi ca nu ma mai uit la teveu, pe posturi de stiri romanesti? pentru ca pe cnn sau altele nu il da nimeni pe basescu.

Lucian - Attila Blaga spunea...

@Dr. Lecter: acum observ si eu, a fost o scapare...din DEX :D
Sau poate aia de la ceneneu sunt niste ignoranti si nu stiu ca de fapt totul de la el mariner se trage...Nu am nimic cu aratatul Basescului, in fond asta e presedintele pe care il meritam, trebuie si criticat. Dar tembelizorul si media in general are prostul obicei de a epuiza un subiect pana la chiloti si apoi ataca direct maduva.

silavaracald spunea...

Măi, iar ninge!
Băsescu-i de vină! :(