miercuri, 16 septembrie 2009

Publicul este satisfăcut!


Poate că nu zice nimic, dar ansamblul vocal-instrumental (şi nu numai) german Rammstein a lansat ieri un nou videoclip. Piesa se numeşte "Pussy" şi va apărea pe noul lor album, ce va fi lansat cu surle, trâmbiţe şi prezervative undeva luna viitoare.

În fine, nu mai au ei feelingul din tinereţe şi nu mai degajă forţa care i-a consacrat în anii '90, dar vreau să arunc vreo trei vorbe despre videoclip. Anunţau ei pe site (apropo, urăsc casele de discuri, din n motive) că va fi un clip şocant, versuri care abundă în clişee şi toate cele. Şi am vizionat astăzi clipul. Melodia este undeva la graniţa dintre mediocritate şi "bună de dat din cap" iar clipul este...fantastic. Nu impresionează prin absolut nimic, e o înşiruire de scene cu tipe care de care mai dezbrăcate, insinuând ceea ce de fapt publicul îşi doreşte.

Departe de mine gândul de a face o analiză a acestei opere.
Mediocritatea făţişă a creaţiei în cauză reprezintă de fapt tot ce are mai bun de oferit industria muzicală în ziua de azi (mă refer la acest josnic mainstream), şi anume: sex!
Mai toate tipele din showbiz, fie ele de la noi sau de pe alte meleaguri mai comerciale, ne prezintă de fapt strict sex, insinuări sexuale, mai mult sau mai puţin explicite. Un tip cu o tipă se ling şi se freacă unul de celălalt iar între scene, respectiva domniţă onorabilă se crăcănează mai ceva ca la o naştere de gemeni siamezi. Un alt clip miţo arată pe o cucuoană, care a trecut şi prin Timişoara, frecându-şi clitorisul de zăbrelele unei cuşti metalice. Şi pot continua cu o sumedenie de exemple, difuzate 24 din 24. Cam asta ar fi oferta comercială a posturilor de muzică.

Şi, revenind la videoclipul nou al celor de la Rammstein, faptul că acesta evoluează de la nişte scene deja cuminţi, în care nişte domnişoare îşi ating trupurile suave, până la finalul în care membrii formaţiei ejaculează pe dânsele, nu face altceva decât să ne arate că acesta este următorul pas în muzica comercială (să nu-mi fie iertată cacofonia). Ce rost mai are să ne minţim cu muzică, concerte live etc., când spectatorii de fapt abia aşteaptă să se iţească undeva "din greşeală" vreun sfârc, vreo labie sau chiar nişte fluide vesele?

http://www.visit-x.net/rammstein/

Niciun comentariu: